Stem-niet-op-advies

Dit is geen stemadvies, dit is een stem-niet-op-advies. Dit is geen advies over op wie je met de gemeenteraadsverkiezingen, maar het is een advies over op wie je NIET moet stemmen. Aan de gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn doet ook Forum voor Democratie mee, een partij die Rusland steunt in de oorlog in de Oekraïne. Ik roep u op om NIET te stemmen op Forum voor Democratie. Deze partij hoort niet thuis in de Alphense raad!

Door de Russische militaire invasie in de Oekraïne op 24 februari schudt Europa op zijn grondvesten en is de vrede waar we al decennia lang in leven opeens helemaal niet meer zo van zelfsprekend. In de Oekraïne wordt op ongekende schaal geweld toegepast door het Russische leger, burger doelen worden gebombardeerd, steden worden vernietigd en miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen.


In de tweede kamer weigert Thierry Baudet, de voorman van Forum voor Democratie, de invasie van Rusland in de Oekraïne te veroordelen.  Het Forum voor Democratie heeft een geschiedenis van antisemitische uitlatingen in app-groepen en dreigen met tribunalen, dit past naadloos in het taalgebruik van Poetin als hij het heeft over de denazificatie van de Oekraïne. In Alphen aan den Rijn doet het Forum voor Democratie mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lokale stemmen op het Forum zullen worden uitgelegd als steun voor Rusland in de oorlog in de Oekraïne, als een goedkeuring van het Oekraïne standpunt van Forum. In de Alphense raad hoort een partij die de gewelddadige oorlog in Rusland steunt niet thuis.


In Alphen kunt u kiezen uit verschillende partijen van links tot rechts, lokaal en landelijk. U kunt stemmen op RijnGouweLokaal, Nieuw Elan, SGP, VVD, CDA, SP, D66, Groen Links, PvdA, ChristenUnie of Beter Alphen. Het maakt mij niet uit op welke partij u stemt. Ik roep u op om NIET te stemmen op Forum voor Democratie bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *